27. sij 2013.

Promjene - od početka


Zaključila sam da u sve segmente života trebamo unijeti promjene. Na jutarnjem sastanku sa svojim suradnicima raspravljali smo odakle je najbolje krenuti.
I zaključili – od početka!
Pa tako krećemo od razmišljanja o trudnoći i rađanju.
Evo nekih stvari kojih smo se domislili, a molimo i sve građane Sretne Hrvatske da daju svoje prijedloge!

1.      Uvode se obavezni besplatni tečajevi/škola:
a)     za sve buduće roditelje
b)     za roditelje
Tako će se svaki budući roditelj dobro pripremiti i naučiti sve o trudnoći, o ispravnoj prehrani, o komunikaciji s bebom koja je još u utrobi, o muzici koju bebe u trbuhu vole,...
A kad se dijete rodi, učit će uživjeti se u način kako beba doživljava svijet i što joj je potrebno kako bi razvila sve svoje emotivne i intelektualne potencijale.
2.      Omogućava se svakoj ženi da rodi kod kuće, ako to želi, uz pomoć babice (koja je na liniji s bolnicom, ako ustreba intervencija). U sve bolnice se uvode razni prirodniji načini rađanja, poput rađanja u vodi.
3.      Uvodi se obaveznih prvih mjesec dana porodiljnog za oca, uz majčinih godinu dana.






 









A ovdje dopisujem sve vaše prijedloge:
- Nikolina: Cijepljenje postaje stvar izbora, nije više zakonom obavezno.  
- Tatjana: umjesto dripa rodiljama se daje biljni pripravak u obliku napitka koji pospješuje trudove. Babica u vrijeme trudnoće dolazi doma i daje individualne savjete o potrebnoj opremi i njezi za novorođenče.Uz ovo postoji edukacija o bebinim emotivnim potrebama u toj najranijoj dobi. Preporuča se masaža međice posebnim uljima (prije 2,5 god kod nas ih nije još bilo sada se mogu kupiti). Želim nam ljudske, pristupačne odnose u bolnicama u kojima su rodilja i beba važni!! Naravno uz mogućnost izbora mjesta, načina poroda i podrške. 

Nema komentara:

Objavi komentar

S veseljem očekujem dodatne pozitivne prijedloge!