26. velj 2013.

Faksevi


Da nastavimo s temom školovanja – kakve promjene treba unijeti na fakultete?

Potrebe za određenim zanimanjima su se smanjile, negdje povećale, neka zanimanja su postala gotovo nepotrebna, a neka nova se rađaju. Sve kvote i programe na fakultetima u Sretnoj Hrvatskoj priloagođavamo stvarnim potrebama i potrebama naše vizije budućnosti.
 

Izdvojit ću neke studije:

ARHITEKTONSKI FAKULTET
- Uvodimo predmet ''Feng shui'' od prve do pete godine
- Uvodimo predmet ''Zdrava gradnja'' na kojem se uci o zdravim i nezdravim materijalima za gradnju, zatim o izgradnji kuća od slame, o eko-izolacijama i slično.
- Uvodimo predmet ''Intuicija u projektiranju''.
- Na višim godinama uči se o samoodrživim sustavima (naseljima) i svemu što im je potrebno.

PSIHOLOGIJA
Izuzetno su nam potrebni psihoterapeuti! Zato se osim klasične psihologije uvodi studij za holističke psihoterapeute i na svaku godinu se upisuje 500 studenata.
Oni će biti potrebni u svakom segmentu društva!

AGRONOMIJA
Prvenstveni zadatak agronomskog fakulteta postaje proučavanje i poučavanje svih vrsta prirodnog uzgoja hrane. Traže se primjeri iz cijelog svijeta, rade se pokusi sa sadnjom i uzgojem i u svemu tome zajednički sudjeluju studenti i profesori.

MEDICINA
Medicinski fakultet potpuno se mijenja, u skladu s novim pristupom čovjeku kao cjelovitom biću - fizičkom, duhovnom i energetskom. Osim korisnih znanja do kojih je došla klasična medicina, studentima su na raspolaganju znanja iz svih krajeva svijeta – kineska medicina, Ayurveda i sl. Također, proučavaju se i primjenjuju različiti alternativni pristupi – energetske tehnike, liječenje biljem i sl.




Nastavite dalje...

Nema komentara:

Objavi komentar

S veseljem očekujem dodatne pozitivne prijedloge!